De reisfanaten van Riksja Japan

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs. We raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Japan is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen we voor kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land, het liefst gerund door lokale families. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. En wat ook zo fijn geregeld is: onze collega’s ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar. Zo kun je avontuurlijk reizen met een vangnet. Ideaal toch?

 

Japan-expert Jeanette

Na al die jaren werk ik nog steeds bij Riksja Travel, omdat…

… Riksja echt bij me past. Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen. Bij Riksja staan we voor reizen die verrijken en indruk achter laten. Zo stond ik in Takayama in de keuken bij mensen thuis. Ik denk nog vaak aan hoe ze mij vol trots leerden hoe belangrijk de kwaliteit van het zeewier is in de lokale soep en hoe ik de meest perfecte sushi moet bereiden.

De meest bijzondere ontmoeting op reis was voor mij…

… toen ik in Japan in een rustig stadje midden op de dag liep te dolen en ik door een Japanse oudere dame met open armen werd verwelkomd in haar cafeetje. Een plekje waar ik anders zo voorbij gelopen zou zijn. Aan de bar zaten nog wat oudjes, maar verder was het leeg. Onze gastvrouw sprak nauwelijks Engels, maar maakte handig gebruik van de app op haar smart phone. Het vertalen van de Japanse zinnen naar het Engels – en andersom – leverde hilarische situaties op. Ze maakte wat te eten voor ons en we dronken thee en sake. Maar voordat het eten op tafel stond, werd ons vriendelijk een microfoon aangeboden. Al snel stonden we samen met de oudjes uitbundig karaoke te zingen.

 

Japan-fanaat Romy

Riksja betekent voor mij…

…een organisatie die grenzen verlegt en reizen aanbiedt waarin je echt heel dichtbij het land en de mensen komt. Ik vind het fantastisch dat ik onderdeel ben van deze gepassioneerde groep reizigers. Welke reis je ook kiest, ik wil er voor zorgen dat jij net zo enthousiast wordt over Japan als dat ik dat ben. Beleef bijzondere momenten en kom een stukje rijker terug – daar gaan we voor! Kortom, ik help je graag met het samenstellen van jouw rondreis door Japan.

Japan is voor mij…

…een land vol contrasten. Nu grote getalen Japanners ons kleine kikkerlandje bezoeken, is het tijd om zelf richting dit keizerrijk te trekken. Japan is een veelzijdig land waar moderne steden worden afgewisseld met rustige, traditionele dorpjes. Daarnaast biedt het land een schitterende natuur, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten. En dan hebben we het nog niet eens over de Japanners zelf gehad. Bereid je voor op een reis die je nooit meer vergeet.

 

Onze partner ter plaatse

In Japan werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Japan-reis, in goede handen bent.

Neem contact met ons op of stel je eigen Japan-reis samen met onze bouwstenen.