De reisfanaten van Riksja Japan

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs. We raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Japan is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen we voor kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land, het liefst gerund door lokale families. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. En wat ook zo fijn geregeld is: onze collega’s ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar. Zo kun je avontuurlijk reizen met een vangnet. Ideaal toch?

Japan-fanaat Pauline

Riksja betekent voor mij…

… een organisatie waar ik mijn passie voor reizen iedere dag ten volle kan benutten. Ik haal veel energie uit mijn werk en wil jou natuurlijk net zo enthousiast maken over Japan als dat ik ben. Met Riksja ervaar je het land op een bijzondere manier. Je komt dichtbij het land en bij de mensen, waardoor je als persoon een stukje rijker terug komt.

Wat ik van de Japanners geleerd heb is…

… iedere ontmoeting in je leven te koesteren. Ze noemen het ook wel “ichi-go ichi-e”, wat letterlijk vertaald “één moment, één ontmoeting” betekent. Iedere ontmoeting is namelijk uniek, een once-in-a-lifetime experience. Kortom, de term wordt gebruikt om dankbaarheid te tonen voor een gedeelde fijne ervaring, wat ik tijdens mijn reis in Japan vaak heb kunnen uitspreken. Zo ontmoette ik in Tokyo de Japanse vrouw Kaoru, die me de hele dag mee op pad nam om me haar mooie stad te laten zien. Samen met vele andere Japanners vierden we het Sanja Matsuri festival in de wijk Asakusa, wat een leuke ervaring! Ik voelde me meteen thuis in Tokyo en vond het erg fijn om ondergedompeld te worden in de Japanse cultuur. Beleef bijzondere momenten en leer de lokale bevolking kennen – daar gaan we voor! Ik help je graag met het samenstellen van jouw rondreis door Japan.

Japan-fanaat Lisa foto japan-fanaat Lisa bij Mount Fuji

Waarom Japan?

…ik kan maar geen genoeg krijgen van Azië en houd vooral van bijzondere landen. Zelf was ik bang dat de steden in Japan te groot waren en ik de afwisseling zou missen. Maar integendeel, Japan is zo veelzijdig! Ik ben verliefd geworden op de cultuur, het heerlijke eten (ramen), maar ook het treinreizen en de mooie natuur die het land te bieden heeft.

Wat is jouw mooiste Riksja reismoment?

…toen we in Hiroshima waren, hebben we de lokale specialiteit Okonomiyaki uitgeprobeerd. Dit is een Japanse pannenkoek waarbij de versie uit Hiroshima ook noedels bevat. Dit wordt vers gebakken op een bakplaat en je zit dan allemaal om die bakplaat heen. Net alsof je aan een bar zit. Wij zaten naast twee Canadese mannen en hebben de hele avond met de kok en deze mannen gekletst! Zo leerden we over elkaars cultuur en hadden we daar drankjes (sake) en heerlijk eten bij. Wat een toffe avond was dit!

Japan-expert Jeanette

Na al die jaren werk ik nog steeds bij Riksja Travel, omdat…

… Riksja echt bij me past. Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen. Bij Riksja staan we voor reizen die verrijken en indruk achter laten. Zo stond ik in Takayama in de keuken bij mensen thuis. Ik denk nog vaak aan hoe ze mij vol trots leerden hoe belangrijk de kwaliteit van het zeewier is in de lokale soep en hoe ik de meest perfecte sushi moet bereiden.

De meest bijzondere ontmoeting op reis was voor mij…

… toen ik in Japan in een rustig stadje midden op de dag liep te dolen en ik door een Japanse oudere dame met open armen werd verwelkomd in haar cafeetje. Een plekje waar ik anders zo voorbij gelopen zou zijn. Aan de bar zaten nog wat oudjes, maar verder was het leeg. Onze gastvrouw sprak nauwelijks Engels, maar maakte handig gebruik van de app op haar smart phone. Het vertalen van de Japanse zinnen naar het Engels – en andersom – leverde hilarische situaties op. Ze maakte wat te eten voor ons en we dronken thee en sake. Maar voordat het eten op tafel stond, werd ons vriendelijk een microfoon aangeboden. Al snel stonden we samen met de oudjes uitbundig karaoke te zingen.

Onze partner ter plaatse

In Japan werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Japan-reis, in goede handen bent.

Neem contact met ons op of stel je eigen Japan-reis samen met onze bouwstenen.