De Shimanami Kaido route per fiets

Fiets ‘m erin

Fiets de Shimanami Kaido over zes eilanden

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Onomichi-Imabari
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: €529,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: alle dagen behalve dinsdag
Reizen met kinderen: vanaf een lengte van 1m45
Inclusief: o.a. fiets met helm en ferryticket

Heb je wat meer dagen te besteden en vind je het leuk om Japan per fiets te verkennen? Plan dan deze bouwsteen tussen Kyoto en Hiroshima. Shimanami Kaido is een tolweg die het hoofdeiland van Japan (Honshu) verbindt met het eiland Shikoku, onderweg passeer je zes kleine eilandjes. Je eerste overnachting is in Onomichi en daar stap je de volgende dag met een dagrugzak op je fiets. Je fietst over bruggen en door kleine stadjes en geniet van het uitzicht op de Seto Inland Sea. Na ongeveer 70 kilometer kom je aan in Imabari waar je je fiets weer inlevert en je bagage en een warme douche op je wacht.

Overnachten: 2 hotelovernachtinge in een eenvoudig stadshotel
Excursie: fietstocht (fietshuur met helm met drop-off kosten)
Transport: ferry ticket Imabari-Hiroshima of v.v.
Maaltijden: ontbijt bij beide hotelovernachtingen
  • Japan Rail Pass

  • Maaltijden en drankjes, tenzij specifiek genoemd

Dag 1 – Aankomst in Onomichi

De meeste reizigers komen vanuit Kyoto en dan is het logisch om te beginnen in het plaatsje Onomichi, op het hoofdeiland Honshu, het startpunt van de Shimnanami Kaido. Heb je tijd over na aankomst, ga dan naar het uitkijkpunt en kijk uit over de Japanse binnenzee. Je slaapt in een eenvoudig stadshotel.

Dag 2 – Fietstocht Shimanami KaidoHoogtepunten Japan: Fietsen

Om 9.00 uur opent de fietsshop waar lichtgewicht tour-fietsen voor je klaar staan. Je krijgt een korte uitleg in het Engels over de fiets en de verkeersregels in Japan. Voor vragen en assistentie onderweg krijg je een telefoonnummer mee. Voor de verplichte fietshelm wordt gezorgd. Neem voldoende water mee en een zonnebril. Je zadel wordt voor je op de juiste hoogte gezet en dan kun je op pad. De wind door je haren, dit is echt even wat anders dan de drukbevolkte steden. Het fietspad is fijn en de uitzichten blijven vragen om fotomomentjes. Hoewel Japanners zelf geen echte fietsers zijn, is het toch een populaire route. De route staat onderweg duidelijk aangegeven, verdwalen is lastig. Na ongeveer 70 kilometer kom je aan op het grote eiland Shikoku in het dorpje Imabari. Hier lever je de fiets in bij de aangegeven fietsshop. Je bagage hebben wij al naar je hotel gestuurd. Neem een douche in je hotel en ga nog even het stadje in.

Vredesmonument Hiroshima, JapanDag 3 – Vertrek uit Imabari

Vervolg je reis naar je volgende bestemming. Reis je door naar Hiroshima, dan regelen wij een ferry ticket voor je. Is dit het einde van je reis, dan ga je met je Japan Rail pas via Osaka terug naar huis.